kindgesprekken bij een scheiding | Postma | Hilversum

Kindgesprekken zijn gesprekken met Mireille Postma. In de kindgesprekken kunnen de kinderen  aangeven wat hun wensen zijn ten aanzien van de echtscheiding en/of de omgangsregeling. Ook als er na de scheiding problemen zijn omtrent de uitvoer van het ouderschapsplan kunnen kinderen in het kindgesprek aangeven wat hun behoeften zijn. Het voordeel van het kindgesprek met de mediator (therapeut) is dat er een neutraal onpartijdig persoon luistert naar de behoeften van het kind. Anders dan opa en oma en of vrienden die er vaak zelf een mening over hebben. Kinderen ervaren deze gesprekken positief ze hebben het gevoel dat hun mening er toe doet en vinden het prettig dat er naar hun geluisterd wordt.

OUDERVERVREEMDING OF AFSTOOTING

Wanneer is er Afstoting of oudervervreemding?  Wanneer een kind plotseling en zonder goede reden geen contact meer wenst met de ouder waar het voor, of tijdens en of na de echtscheiding een goede band had. Wanneer het kind de uitwonende ouder niet meer wenst bij gebeurtenissen die van importantie zijn in het leven van een kind, bijvoorbeeld uitvoeringen op school, sportevenementen, diploma-uitreiking, opname in het ziekenhuis etc, is dit tegennatuurlijk gedrag van het kind en een aanwijzing voor oudervervreemding of ouderafstoting. Zelden kiest een kind er zelf voor om na een scheiding geen contact met de andere ouder te hebben. Een kind houd van beide ouders en is van nature loyaal aan beiden. De gevolgen voor een kind bij oudervervreemding kunnen zijn; gedragsproblemen, de kans op depressies, een laag zelfbeeld ontwikkelen en er bestaat een verhoogde kans op alcohol en/of drugs misbruik.


Op zoek naar een Professionele gecertificeerde Pro-Deo Echtscheidingsmediator of een EFT-Relatietherapeut? Neem dan contact op met Mireille Postma en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. U legt uw situatie aan Mireille voor en bepaalt samen in overleg een passend traject.

Bel 06 – 20 20 37 79. Mailen kan ook naar info@mireillepostma.nl. Mireille neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

keurmerken van scheidingsexpert Postma | Hilversum