Mediation bij een scheiding | Postma | Hilversum

Wat is Mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor uw probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Mireille Postma is een MfN geregistreerde echtscheidingsmediator. Zij is gespecialiseerd het begeleiden van uw echtscheidingsonderhandelingen. De mediator is neutraal, onafhankelijk en oordeelt niet. Mediation is alleen mogelijk wanneer beide partijen vertrouwen hebben in de Mediator.

MEDIATION FEDERATIE NEDERLAND MfN

KWALITEITSGARANTIE MFN

Mireille Postma is ingeschreven bij het MfN: Mediation Federatie Nederland (voorheen NMI). Zij voldoet aan zware kwaliteitseisen en garanties. Zij houdt zich aan het reglement en de gedragsregels van het MfN. Daarnaast is Mireille Postma verbonden aan de Rechtbank waardoor ze aan verzwaarde kwaliteitseisen voldoet. Tevens is zij aangesloten bij de Raad voor de Rechtsbijstand, ook hiervoor dient de MfN echtscheidingsmediator aan verzwaarde kwaliteitseisen te voldoen. Veel van deze informatie kunt u terug vinden op de site van de Rijksoverheid, Raad voor de Rechtsbijstand en de site van het MfN.

Echtscheidingsmediation is snel, zorgvuldig, kan PRO-DEO

In een echtscheidingsmediation bepaalt u zelf wat u opneemt in het convenant of ouderschapsplan. Zodra u overeenstemming heeft kunnen deze afspraken worden vastgelegd. Indien jullie het over alles eens zijn dan is het Mediation traject kort. U bepaalt zelf het tempo waarin u de afspraken maakt en vastlegt waardoor jullie relatief snel gescheiden kunnen zijn.

Afspraken  mediation komen in vaststellingsovereenkomst

De afspraken betreffende de scheiding worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst genaamd het convenant of het ouderschapsplan. Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen willen werken aan een oplossing. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst.

Mediation bij scheiding in plaats van de advocaat of rechter

Heeft u een probleem met uw partner of ex-partner waar u samen niet uitkomt of besluit u gezamenlijk te scheiden ? Dan kunt u kiezen voor mediation. Dit is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de advocaat of rechter. Ook kan mediation tijd en geld besparen. Bij echtscheidingsmediation werkt u samen met de mediator zelf aan uw echtscheiding en u krijgt u er deskundige hulp bij. Echtscheidingsmediation heeft in vrijwel alle gevallen een geheel of gedeeltelijk goede afloop.


Op zoek naar een Professionele gecertificeerde Pro-Deo Echtscheidingsmediator of een EFT-Relatietherapeut? Neem dan contact op met Mireille Postma en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. U legt uw situatie aan Mireille voor en bepaalt samen in overleg een passend traject.

Bel 06 – 20 20 37 79. Mailen kan ook naar info@mireillepostma.nl. Mireille neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

keurmerken van scheidingsexpert Postma | Hilversum