Er zijn van die zaken waarvan u denkt het nooit nodig te zullen hebben. Relatietherapie is zo’n onderwerp. Vaak zien mensen het als een zwakte als zij zelf geen positieve vorm kunnen geven aan hun relatie. Heel herkenbaar.

In onze huidige drukke samenleving, waar veel van ons gevraagd wordt, is relatietherapie geen overbodige luxe.”

Mireille Postma

Een goede relatie is als topsport bedrijven

Topsporters hebben een coach, trainer en heel verzorgingsteam om zich heen. Met één doel voor ogen: het neerzetten van topprestaties. U zou denken dat een topsporter zichzelf wel zou kunnen trainen en coachen. Hij of zij is immers ervaren genoeg. Dat werkt echter niet zo. De kracht van de coach en de trainer zit ‘m in het delen van zijn of haar vakkennis, (levens)ervaring en de extra paar ogen en oren die meekijken en -luisteren. Die kritische en opbouwende begeleiding laat een topsporter zien wat beter kan, om hem zo tot hogere en betere prestaties te brengen.

Een goede relatie is als topsport bedrijven. Je bent er iedere dag mee bezig en het is soms hard werken. In het prille stadium van een relatie lijkt alles bijna als vanzelf te gaan. Je pronkt, zonder enige moeite, met je mooiste veren om indruk te maken op de ander. In de fase dat men elkaar langer en beter kent, kan die situatie veranderen. Het sluipt er als het ware in. De relatie wordt ‘gewoon’ misschien wel ‘saai’ en de spanning is eraf. Die mooie veren hangen ergens op zolder. Wellicht is in de relatie iets voorgevallen waardoor het vertrouwen weg is. En vertrouwen is de belangrijkste steunpilaar van een relatie.

Het gevoel van die allereerste ontmoeting

Stellen die willen werken aan hun relatie gaan er bijvoorbeeld op uit. Een andere omgeving, nieuwe indrukken en ervaringen kunnen een relatie weer glans en stimulans geven. Met nadruk op ‘even niets aan je hoofd hebben en met en van elkaar genieten’ . Het herontdekken van elkaar. Het gevoel weer terugkrijgen van die allereerste ontmoeting. Het vertrouwen in elkaar weer terugvinden.

Uw relatie loopt vast

Het is als een zeurende kiespijn en het uitstellen van een bezoek aan de tandarts. Terwijl u weet dat u na een tandartsbezoek weer heerlijk in een appel kunt bijten.

Zo is het ook met een relatie die vastloopt. U heeft het gevoel er niet zelf meer uit te komen, maar durft dat niet hardop uit te spreken. De buitenwereld, wellicht op een paar goede vrienden na, zien u nog steeds als het perfecte stel. Terwijl uzelf allang beter weet.

Wat is de reden dat u nog steeds bij elkaar bent? Wellicht vindt u onbewust uw relatie waardevol genoeg om het aan te houden? Misschien blijft u bij elkaar vanwege de kinderen? Ondanks dat de situatie minder plezierig is en de kinderen dat ook allang door hebben. Dan zijn dit zeker momenten om een relatietherapeut van Postma Echtscheidingsexpert in te schakelen. Wij zeggen vaak: “Werken aan een relatie loont, scheiden kan altijd nog.’

Relatietherapie, zeker geen overbodige luxe

De ervaren en vakkundige relatietherapeuten van Postma Echtscheidingsexpert zijn die paar extra ogen en oren die u nodig heeft om uw relatie weer in perspectief te zetten. Zij hebben respect voor uw emoties en geven u nieuwe inzichten, waardoor u weer denkt in mogelijkheden en kansen voor uw beiden. Zie ons als uw coach en trainer. Zeker in onze huidige drukke samenleving, waar veel van ons gevraagd wordt, is relatietherapie geen overbodige luxe. En wij zijn verheugd dat veel relaties weer nieuw elan krijgen na sessies bij ons.

Een gezond en energiek leven

Een fijne en harmonieuze relatie heeft zijn weerslag op uw gezondheid. Als u samenleeft met een partner die u vertrouwd en waar u altijd op terug kunt vallen, dan voelt dat als ‘thuiskomen’. Het geeft extra energie. Een gezond en energiek leven, daar kiest u toch ook voor?

Hoe lang duren de relatietherapie-sessies?

Het ligt er aan welke relatieproblemen er zijn. Belangrijk is dat u beiden positief staat ten opzichte van de relatietherapiegesprekken. Wat de uitkomst ook mag worden. De individuele gesprekken duren circa een uur per sessie. Gaat u in de basis uit van vijf sessies.

Mireille Postma

Mireille Postma van Postma Echtscheidingsexpert is relatiecoach en therapeut Familieopstellingen. Daarnaast is zij gecertificeerd EFT-coach. EFT staat voor Emotional Focused Therapie en is ontwikkeld door de Canadese psycholoog dr. Sue Johnson. Het is een bewezen effectieve methode voor het verbinden en herstellen van liefdesrelaties.

Maak een vrijblijvende afspraak

Op zoek naar een Professionele gecertificeerde EFT-Relatietherapeut? Neem dan contact op met Mireille Postma van Postma Echtscheidingsmediation en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Leg uw situatie aan Mireille voor en bepaal samen een passend traject.

Neem contact op